Over 

Stut en Steun

Ons verhaal

Schade door mijnbouwactiviteiten heeft vaak niet alleen financiële, maar ook emotionele gevolgen. Als geen ander weten wij welke impact dit op een leven kan hebben. We geloven dan ook dat bewoners en ondernemers, jong en oud, die te maken hebben met de directe en indirecte gevolgen van de gaswinning in de provincie Groningen en de gasopslag Norg gebaat zijn bij een onafhankelijk en deskundig steunpunt dat hun welzijn vooropstelt.

Met een ervaren team dat expertise combineert op juridisch, bouwkundig, financieel en sociaal-maatschappelijk vlak zorgen we dat u grip krijgt op uw specifieke situatie. Als een gids helpen we u uw weg te vinden in de complexe wereld instanties, regelingen en subsidies. We werken onafhankelijk en belangeloos, zijn gedreven en voelen ons betrokken. Dit betekent dat we niet alleen naast u staan, maar ook achter u en als dat nodig is, gaan we vóór u staan. Zo komen we samen tot de oplossing die het beste past en u weer een positief toekomstperspectief biedt.

Kosteloos en belangeloos

Het jaar 2012 markeerde een belangrijk keerpunt in het gasdossier. Na de heftige aardbeving bij Huizinge werd de urgentie voor een centraal steunpunt steeds hoger. In mei 2016 werd op initiatief van de Groninger Bodem Beweging (GBB) en het Groninger Gasberaad (GGB) stichting Stut en Steun opgericht. Stut en Steun werkt onafhankelijk en belangeloos. Dit houdt in dat we worden gefinancierd door de overheid, maar geen inhoudelijke verantwoording afleggen. We staan dus geheel ten dienste van de bewoners en ondernemers van het aardbevingsgebied. Zónder eigenbelang.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan meer over onze werkwijze en over hoe wij bewoners en ondernemers ondersteunen. Of neem direct contact met ons op voor kosteloze ondersteuning.

Ik wil kosteloze ondersteuning

ONS TEAM

Maak kennis met ons team dat bestaat uit ongeveer vijfentwintig betrokken professionals met uiteenlopende achtergronden in onder andere juridische, bouwkundige en maatschappelijke hulpverlening en in het midden- en kleinbedrijf.

bestuur

Stut en Steun is ingesteld vanuit de Stichting OBM (Onafhankelijk Bewonerssteunpunt Mijnbouwschade).

Het bestuur van de stichting bestaat uit:

Bovenste rij vlnr:
Coert Fossen (bestuurslid), Herman Rinket (secretaris),  Jan Boer (penningmeester)

Onderste rij:
Jelle van der Knoop (voorzitter)

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief
Schrijf je in
Ik wil kosteloze ondersteuning
Contact opnemen